lauantai 21. syyskuuta 2013

Havanna Club 7 Yo & Don Pepin JJ Serie Selectos

Kuuba ja Nicaragua ne yhteen soppii, vai soppiiko?

Rommi ja sikari.. Kas siinä varmaan on sellanen pari, oli kylmä taikka vari, niin kumpikin paikkansa ties. Näin Tapsaa mukaillen päästään pikku hiljaa asiaan.
Havanna Club 7 yo on ollut yksi lempirommeistani sen hinnan ja monipuolisuuden takia. Siitä taipuu niin Cuba Libret kuin Mojitotkin, eikä se nolostu edustaessaan yksin aromilasissakaan.

Luonnollinen kumppani tälle Kuuban helmelle olisi tietysti oma maanmies, mutta nyt sille "sopeutetaan" muukalainen Nicaraguasta.

Don Pepin JJ Serie Selectos on Jose "Pepin" Garcian luomus. Pääkallopaikkana tehtaalla toimii Miami, mutta tupakka kasvatetaan Nicaraguassa. Merkki nauttii melkoista nostetta rapakon takana, eikä vähiten siksi, että tehtaan valmistama Flor De Las Antillas Toro valittiin vuoden 2012 sikariksi Cigar Aficionado-lehden toimesta, valinta mistä on paljon keskusteltu. (Olen polttanut niitä muutaman, ne ovat hyviä mutta eivät niin hyviä..)

Jahas, ei sitten muuta kuin integroimaan.

Havanna Clubin tuoksu alkaa terävästi, mutta sitä seuraa nopeasti miellyttävä makeus trooppisten hedelmien muodossa. Tuoksu muistuttaa huippubrandyjen tuoksua (ei huippukonjakin). Siemaistaessa maku hieman "karkaa" suusta. Ensin nopea alkoholin pistos, makeus leviää suuhun ja sitten kaikki on ohi. Onko muistot kullanneet tämän rommin minulle? Maistuvaa, mutta nuoruus/raakuus dominoi ehkä liikaa.

Don Pepin JJ Serie Selectos on robustokokoinen sikari, melkoisen prameilevilla vöillä. Sikari syttyy ja vetää hienosti. Alkumaku on hiukan raaka, alta paljastuu kuitenkin paahdettua pähkinää ja vahvaa (pannussa maanutta) kahvia. Maku on keskivahva, ehkä jopa vahva, nikotiinia riittää. Ronski sikari.

Tämä ei nyt oikein suju. Kun otan tujauksen rommia tuntuu, että sen maku katoaa kuin tukiaiset eurooppaan ,(valitettavasti ei ne Tukiaiset..), ennen kuin olen edes ehtinyt maistaa sikarin savua. Sikarin ronskius hävittää rommin maun tyystin.
Nyt on niin, että joko minun makuni on oleellisesti muuttunut, tai sitten muutaman vuoden aikana tämän rommin blendiä on muutettu paremmin juomasekoituksiin sopivaksi. Toinen mahdollisuus on, että Havanna Club ei suvaitse tälläistä muukalaista kaverikseen!
Tosi asiassa luulen kyllä, että tämä sikari on nyt vaan liian raaka tälle rommille. Täyteläisempi sikari toimisi varmaan paremmin.

Mutta ei hätää, otetaan vielä ässä hihasta, nimittäin hyvä kahvi. Siemaus rommia ja kahvia, sitten sikaria ja nyt toimii! Rommi, sikari ja kahvi ovat jumalainen yhdistelmä, mutta tämä on hiukan fuskausta.. Kun homma toimii, niin pelkkä rommi ja sikari riittää.

Päivän biisinä George Harrison - My Sweet Lord


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti