maanantai 26. elokuuta 2013

Ramon Allones LCDH Superiores & Glendronach 12 YO

Luvassa Tallinnan tuliaisia Kuubasta ja Skotlannista.
Tallinnassa toimii liike nimeltä La Casa Del Habano. Se löytyy vanhastakaupungista torin laitamilta. Liike toimii franchise-periaatteella edustaen Kuubalaisia sikareita Kuuban valtion nimiin. Näitä liikkeitä löytyy ympäri maailmaa. Ramon Allones LCDH Superiores on sikari, mikä on erityisesti suunniteltu näitä liikkeitä varten erikoiseränä. Kävin äskettäin siellä kääntymässä ja mm. näitä sikareita lähti matkaan. Liikkeestä saa myös ostaa mukaan Kuubalaisia rommeja ja muita laatujuomia. Lisäksi siellä on viihtyisä loungebaari missä voi poltella sikareja hyvän juoman kera, kyllä Päivi Räsästä vituttaisi..
Samalla reissulla kävin Norde Centrumissa ja siellä WineStore-liikkeessä. Olen valikoinut tämän paikan netistä etukäteistiedustelulla. Jos Virosta saakin halpaa kirkasta viinaa ja kaljaa, niin toisin on viskin laita. Viskit on suorastaan ylihinnoiteltu ja usein ne maksavat jopa enemmän kuin Suomessa. Syytä tähän en tiedä ja jos joku tietää, niin olisi mielenkiintoista kuulla? Puhun nyt siis single malt-viskeistä, perus blended-viskejä sieltä löytyy kyllä runsaasti edullisesti. WineStoresta olen aiemminkin tehnyt löytöjä. Nyt mukaan tarttui Glendronach 12 yo edulliseen  32 euron hintaan. Glendronach on erittäin arvostettu viski eikä suotta. Huonoja tuotteita heiltä ei juurikaan ole tullut ja vanha 15-vuotias versio nauttii vieläkin kulttisuosiota. Glendronachin pääpiirteenä on vahva sherryviimeistely. Glendronach käyttääkin enimmäkseen laadukkaita entisiä espanjalaisia sherrytynnyreitä ja tämä antaa viskille upean hedelmäisen ja tuhdin maun. Nämä viskit ovat olleet yleensä parhaimistoa sikarin kanssa nautittuna.
Mutta taas asiaan..

Glendronach 12 yo tarjoaa heti herkullisen tuoksun, josta löytyy rusinoita ja viikunaa, makea kuin mansikkamaa! Maku on hillitympi, alun makeus kuivuu kielen reunoille jättäen kaihean muiston menneestä kesästä madellen kohti syksyä. Ei mielettömän kompleksinen, mutta maukas ja tasapainoinen sherryviimeistelty viski. Ramon Allones LCDH Superiores vetää loistavasti, mutta maku alussa on ehkä hiukan tympeä ja kuiva. Katsotaan mitä tapahtuu kun viski tulee mukaan.. Glendronach hiukan jyrää tämän sikarin. Tuntuu kuin sikari ei saisi vaihdettua isommalle vaihteelle ja viskin tanakkuus jättää sen kyydistä. Nämä eivät nyt oikein kohtaa toisiaan. Luulen, että tämä sikari olisi kaivannut seurakseen vielä enemmän makeutta. Viskeistä siihen onnistuisi ehkä Auchentoshan Three Wood, tai muista juomista portviini tai rommi.


Ostaisinko tätä viskiä kotiin? Kyllä ja monta kertaa olen ostanut. Ostaisinko näitä sikareita lisää? Kyllä. Hinta/laatusuhde on hyvä Kuubalaiselle sikarille. Näiden yhteiselo ei vaan ehkä toimi..


Päivän biisinä Nick Cave Into My Arms


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti