tiistai 27. elokuuta 2013

Paahdettuja Makkaroita, Paprikoita, Perunoita ja Sipuleita

Luvassa mafiamättöä New Jerseystä ja lihaisa tietoisku.

Olen erittäin kriittinen television katselija. Ainoa sarja mikä oikeastaan koskaan on kolahtanut minulle on Sopranos. Olen hankkinut kaikki jaksot bokseina ja aina aika ajoin ne täytyy kahlata läpi uudestaan, vaikka jaksot muistaa jo ulkoa. Kaiken kukkuraksi olen saanut lahjaksi sarjaan perustuvan kokkikirjan "Sopranos-Keittiössä".

Kirja koostuu perinteisistä Italialaisista ruokaohjeista, joita sarjassa jatkuvasti vilahtelee: uunizitejä, cannolineja, marsalavasikkaa ym. herkkuja. Ei ihme, että sarjaa katsellessa usein alkaa hiukomaan..

Olen kokeillut jo monia kirjan ohjeista ja kun olin käymässä paikallisessa lihaliikkeessä, sain inspiraation tarttua tähän ohjeeseen: paahdettuja makkaroita , paprikoita, perunoita ja sipuleita.

Tämä ruoka on todella yksinkertainen, mutta on äärimmäisen tärkeää että raaka-aineet ovat hyviä. Syy inspiraatioon tuli lihaliikkeen upeista raakamakkaroista. Tälläisiä käsintehtyjä raakamakkaroita ei löydy markettien hyllyiltä, joten tässä seuraa luvattu tietoisku: etsikää oikea lihakauppa ja käykää siellä kun haluatte hyvää laatua ja palvelua. En ala tässä mainostamaan omaa lihaliikettäni missä asioin. Se ei ole pointtini vaan se, että jos ette ennen ole asiaa ajatelleet, niin nyt on korkea aika aloittaa oman lihaliikkeen metsästys.
Tämä ohje ei tosiaankaan onnistu mistään vakuumiin pakatusta lihankaltaisesta tuotteesta..

Mutta vihdoin asiaan..

Neljälle hengelle

450 g kuorittuja perunoita paloiteltuna
1 vihreä, paloiteltu paprika
1 punainen, paloiteltu paprika
1 keskikokoinen, paloiteltu sipuli
4 rkl oliiviöljyä
suolaa ja vastajauhettua mustapippuria
450 g raakamakkaroita, esim. chili, valkosipuli tms.

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Levitä vihannekset yhdeksi kerroseksi yhteen tai useampaan uunivuokaan; älä ahda vuokaa liian täyteen tai vihannekset eivät ruskistu. Pirskota pinnalle oliiviöljyä sekä suolaa ja pippuria. Sekoita ainekset hyvin. Paahda vihanneksia uunissa 45 minuuttia. Sekoita kerran tai kaksi paahtamisen aikana. Lävistä makkarat kahdesta tai kolmesta kohdasta haarukalla. Aseta ne kasvisten päälle. Paista 15-30 minuuttia tai kunnes makkarat ja kasvikset ovat läpikypsiä. Tarjoile kuumina.

Päivän biisinä Bo Diddley You Can`t Judge A Book By The Cover


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti