perjantai 30. elokuuta 2013

H.Upmann Half Corona & Maker´s Mark

Luvassa kiireisen aikamme ilmiöitä alamittaisen sikarin muodossa sekä länkkärijuomaa.

Kuubalainen sikari  H.Upmann Half Corona lanseerattiin vuonna 2011. Tarkoituksena oli luoda laatusikari, jonka voi polttaa lyhyessä ajassa.

Tämä taitaakin olla aikamme ilmiö, kaikilla tuntuu olevan koko ajan selittämätön kiire jonnekin, tai jonkin takia. Nautintokin täytyy nauttia nopeasti, ettei vaan jää junasta.

Ei vaan, kyllä tässä on takana muutakin. Laadukkaita pieniä sikareita ei ole ollut liikaa tarjolla. Joskus todella on tilanne, että aika ei riitä ison sikarin tunnin tai puolentoista kestävään pössyttelyyn. Tähän tilanteeseen Half Corona on mainio lisäys, pieni mutta laadukas pötkylä.

Tuntuu itse asiassa siltä, että tämä sikari onkin varta vasten Suomalaiselle aficionadolle suunniteltu. Suomen tiukat tupakkalait ja paskamainen sää ajavat polttelijan usein ulkotiloihin sietämättömiin oloihin, jolloin tämä sikari on pieni pelastus.

Tästä on kiusallisen helppoa hairahtua paasaamaan politiikasta; nykyinen holhouskäytäntö Suomessa saa miettimään, että onko demokratia sittenkin enemmistön diktatuuri? Olemme antaneet vapautemme vaaleilla valituille ihmisille, jotta meillä säilyy turvallisuus ja järjestys yhteiskunnassa ja tämä on ehdottomasti hieno asia. Samalla olemme kuitenkin menettäneet suuren osan itsemäärämisoikeutamme, tietyt tahot voivat nyt päättää puolestamme asioita, joista enemmistö on eri mieltä, onko tämä silloin demokratiaa?

No ei siitä sen enempää.. Sikarin seuraksi kokeilen tällä kertaa Maker´s Mark bourbonviskiä. Bourbon tai ylipäätään jenkkiviskit, ovat aika haasteellisia pareja sikarille. Olen huomannut, että lähinnä madurotyyppiset sikarit taittuvat niiden kanssa. No kaikkea on kokeiltava.

Maker`s Mark kuuluu bourboneiden peruskaartiin Jack Danielsin ja Jim Beamin tyyliin, joskin on hieman arvostetumpi ja mielestäni laadukkaampi. Heidän peruspullotteensa "Red Seal", oli pitkään ainoa mitä oli tarjolla. Firma luotti tuotteensa laatuun ja panosti vain tähän yhteen viskiin. Jokunen vuosi sitten he kuitenkin lisäsivät valikoimiinsa Maker´S Mark 46-viskin, mikä oli hiukan fiinimpi versio alkuperäisestä. Alan kova kilpailu pakotti heidätkin kai reagoimaan markkinoihin ja äskettäin heiltä tuli vielä viskiliköörikin, mikä on erittäin muodikasta tällä hetkellä.

Ja sitten hommiin..

Maker´s Markin tuoksusta ensimmäisenä esiin ponnistaa ylikypsän banaanin aromi. Alkoholi puskee hiukan päälle, onhan voltteja sentään 45 %. Samalla kuitenkin pehmeä poltetun sokerin aromi kompensoi sitä.
Maku on keskitäyteläinen, alkoholi polttaa hiukan samalla kun vaniljaisuus leviää suuhun. Nuoruuden kulmikkuutta tässä kyllä on.
H.Upmann Half Corona palaa ja vetää täydellisesti. Savua tulee kuin isommastakin pötkylästä. Maussa täyteläistä paahteista kahvia ja aavistus pähkinää.
Yllätys, nämähän pitävätkin toisistaan! Bourbonin makea vaniljaisuus yhdistyy sikarin paahteiseen kahviin hienosti. Jälkimaussa muodostuu toffeemaisia sävyjä. Oikein makoisa parivaljakko!


Päivän biisinä Joe Bonamassa Jockey Full Of BourbonEi kommentteja:

Lähetä kommentti